duminică, 30 august 2009

Plângere prealabilă

Primăria Sector 2 nu răspunde contribuabililor - continuare

Fără răspunsuri din partea aleşilor noştrii locali, am formulat Plângere prealabilă ceea ce se pare că i-a "deranjat" puţin deoarece, în termenul legal, am primit 2 răspunsuri, evident fără să ni se asculte argumentele, fără să deranjeze pe nimeni că oraşul nostru este mutilat şi se permit construcţii aberante!

Ataşăm aici textul Plângerii prealabile înregistrate cu nr. 16563 / 4 martie 2009:

DOMNULE PRIMAR,


Prin prezenta ............., in temeiul dispozitiilor art. 2 alin. 91) lit. a) si art. 7 alin. (1) din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, asa cum a fost modificata prin Decizia Curtii Constitutionale nr. 797/2007, formulam prezenta:


PLANGERE PREALABILA

impotriva actului administrativ cu caracter individual prin care a fost aprobata constructia unei cladiri de locuit si birouri, cu regimul de inaltime S+P+4E+5En+6En in str. Popa Petre nr. 5, sector 2, Bucuresti, respectiv autorizatiei de construire nr. 332/49P/02.04.2008, care pune grav in pericol atat aspectul arhitectonic al strazii Popa Petre, dar si structura de rezistenta a imobilelor invecinate, in speta cladirea situata in str. Popa Petre nr. 7.
In fapt, pentru imobilul situat in str. Popa Petre nr. 5, Sector 2, Bucuresti au fost emise fara respectarea dispozitiilor legale in vigoare certificat de urbanism, autorizatie de desfiintare si autorizatia de construire nr. 332/49P/02.04.2008.
Fata de cele prezentate, va asolicitam anularea actului administrativ unilateral de aprobare a autorizatiei de construire nr. 332/49P/02.04.2008, sesizarea organelor abilitate in vederea realizarii unei expertize tehnice care sa stabileasca in mod exact care este intinderea prejudiciului tehnic si material suferit de catre cladirile invecinate, precum si sesizarea organelor abilitate in vederea verificarii constructiilor.
Totodata, va solicitam stoparea lucrarilor de desfiintare a constructiei existente la imobilul in cauza(Str. Popa Petre nr. 5), deoarece termenul de desfiintare a fost depasit, iar lucrarile de desfiintare sunt un pericol pentru structurile de rezistenta ale imobilelor invecinate.
De asemenea, in temeiul dispozitiilor art. 5-7 din Legea nr. 544/2001 privind accesul la informatiile de interes public, va adresam solicitarea de a ne comunica copii dupa urmatoarele documente:
a) certificat de urbanism eliberat de catre Pimaria Sector 2 Bucuresti pentru imobilul situat in str. Popa Petre nr. 5, existent la dosarul de autorizare ;
b) aviz de specialitate eliberat de catre Ministerul Culturii si Cultelor, prin serviciul de specialitate, in vederea obtinerii autorizatiei de construire pe suprafata imobilului situat in str. Popa Petre nr. 5;
c) autorizatie de desfiintare emisa pentru cladirea situata actualmente pe imobilul din str. Popa Petre nr. 5;
d) avizele de specialitate eliberate de catre autoritatile competente, potrivit indicatiilor din certificatul de urbanism eliberat de catre Pimaria Sector 2 Bucuresti pentru imobilul situat in str. Popa Petre nr. 5, existente la dosarul de autorizare;
e) planurile urbanistice zonal si de detaliu, existente la dosarul de autorizare;
f) numele si prenumele si functiile detinute de catre functionarii publici care au redactat si avizat favorabil sau nefavorabil cererea de emitere a autorizatiei de desfiintare a cladirii situate pe imobilul din str. Popa Petre nr. 5, precum si a autorizatiei de construire nr. 332/49P/02.04.2008.
In drept, imi intemeiez palngerea prealabila pe dispozitiile art. 2 alin. 91) lit. a) si art. 7 alin. (1) si urm. din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, asa cum a fost modificata prin Decizia Curtii Constitutionale nr. 797/2007 si art. 5-7 din Legea nr. 544/2001 privind accesul la informatiile de interes public.
In concluzie, va solicit in mod respectuos anularea autorizatiei de desfiintare pentru imobilul existent in str. Popa Petre nr. 5, sector 2, Bucuresti, respectiv a autorizatiei de construire nr. 332/49P/02.04.2008, emise de catre Primaria Sector 2, Bucuresti, in caz contrar ma vad nevoit sa va actionez in judecata in temeiul dispozitiilor art. 8 alin. (1) si urm. din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004.In speranta unui raspuns prompt si pertinent va asigur stimate domnule primar Neculai ONTANU, de intreaga mea consideratie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu